Boso Suroboyoan

​Ciri-cirine AREK Suroboyo nek ngomong iku khas banget, gak onok sing madani, to the point, terbuka, tanpa tedeng aling-aling (bloko suto). Ini menunjukkan bhw AREK Suroboyo terkenal sbg masrakat yg terbuka, ramah, apa adanya dan sangat suka akan humor.

 #ArekSuroboyo lek tukaran mesti ngomong “Awas kon yo, delok’en. molehmu” <– lapo? Ditraktir mangan ta?

 #Lek ngilokno uwong “Wuih, wenak kon suarane arek iki, kok gak mbecak ae”

#Sing lanang, lek ngamuk langsung ngomong –> “Njaluk tak pancal’a ndasmu”. Sepeda bek’e dipancal ?

 #Lek onok wedok’an ayu, endel, langsung dikomen “Mboook, mentolo tak gowo moleh ae”?

 #Lek nyebut uaakeh –> “Sak taek ndayak”. Koyok ngerti2o taeke dayak ae

 #Lek di sindir karo koncone, langsung ngomong “Sakjane, kon iku ngenyek, ta ngetrek-etrek?!?”

#Lek ngomong, ngarepe biasane ditambahi huruf U.. –> uaaakeh, ueeendel, ueeenak, uaaasssuu kok!

 #Lek janjian ~ “Wis teko ndi kon?” “wes nang dalan iki, diluk maneh”, padahal sik nang omah!

 Lek mari di ilokno, langsung mbales “ndasmu, gundulmu, taekmu, pokoke sing onok mu-mu ne.

 #Lek suwi gak ketemu konco, langsung ngomong “Wah, si urip ta kon? Tak pikir wis pitung dinone”

#Lek irunge gatel trus kudu wahing, munine —> Ha..ha..ha..hancookkk!!

 #Lek onok wong pamer “eh aku tuku mobil anyar iki” langsung dijawab “SOPO??.. SING! TAKOK!”

#Senengane muring2 nggawe awalan ‘jam’.. >> Jamput,, jambret, jambu, dst

 #Lek ndelok wedok ayu, langsung ngomong: “Cuk, ayune, bpk’e sunat nangdi iku?”

#Lek onok wedok’an ayu langsung komentar “Ojok mbuk gudo lho jon, wes tak kapling iku!” 

#Lek onok koncone ngomong gak jelas, langsung disauti “Kon iku ngomong ta kemu?!?”

#Lek ngomong, mesti dike’i akhiran A –> ndasmuA, matamuA, makmuA, mbokmuA..

 #nek ketemu konco lawas ngomong ngene:

“Diancuk..!! koen nang endi ae cuk kok gak tau ketok raimu …”

AREK SUROBOYO CUK


Selamat Hari Pahlawan 10 Nov 2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s